Fakta om Freja

Bredd: 85 cm
Djup, stängd: 110 cm
Djup, fullt utskjuten stol: 170 cm
Höjd: 150 - 180 cm
Totalvikt: 150 kg
Stol: Ergonomiskt utformad med tvådelad sittdyna och ryggstöd
Vattendistribution: 5 dysor, 1 handdusch, 1 huvuddusch
Kontroller: Paneler invändigt och utvändigt
Larmknapp för brukare
Miljö: Kontrollerad energi- och vattenförbrukning
Reservation för ändringar

Kontakta oss för mer information

Duschen uppfyller kraven enligt Svenska Läkemedelsverkets Författningssamling 2003:11
Medicinteknisk Produkt Klass 1

Tillämpbara standarder:

IEC 60601-1 Version 3.1
IEC 60601-1-2:2014
IEC 60601-1-6:2010
IEC 60601-1-8:2007
ISO 14971:2012
ISO 10993-1:2009
IEC 62304:2006/Amd1
IEC 62366:2008
IEC 60529:2013

Så fungerar Freja

Freja är designad för bästa möjliga användartrygghet och säkerhet, kombinerat med utmärkt ergonomi och komfort.
Här summerar vi de viktigaste egenskaperna.

Stabilt och säkert lyft in och ut

Den ergonomiska stolen styrs med hjälp av avancerad mjukvara, sensorer och motorer. Stolen skjuts ut och sänks lagom mycket så att brukaren kan sätta sig tillrätta. Sittdynan är tvådelad och det behagliga ryggstödet är lagom högt för att ge stöd och skön komfort. Fotstödet är utformat så att rullator och rullstol kan komma nära. Stolen lyfts med en mjuk och kontrollerad rörelse in i duschområdet, utan att brukaren behöver beträda ett vått och halt golv. Därmed bidrar Freja till väsentligt lägre risk för fallolyckor i bad- och duschrum.

Trygg och komfortabel duschmiljö

Duschområdet är utformat för att brukaren ska känna sig trygg och avspänd, med bibehållen integritet och självkänsla. Miljön är omslutande men ändå luftig, och det välvda plexiglaset är frostat för att hindra direkt insyn. Hygienassistentens relativt låga totalhöjd och kompakta mått underlättar placeringen i badrummet och kommunikationen med anhöriga.

Enkel och trygg att använda

Med Freja kan brukaren själv tvätta så gott som hela sin kropp – bröst, bål, ben och underliv. Duschen startas via den smidiga kontrollpanelen som finns monterad på ena armstödet. Med hjälp av enkla och tydliga knappar styr man sedan själv, temperatur och duschområde på kroppen samt det halvautomatiska tvålsystemet. och duschområde på kroppen.

Duschstrålar fördelas separat via sju duschmunstycken och dessutom finns både handdusch och huvuddusch. Förvärmt vatten och mjukstart ger ökad duschkomfort. Temperaturområdet är begränsat av säkerhetsskäl och på utsidan finns en extra kontrollpanel för eventuell assistans. Tvättkonceptet är utvecklat i samverkan med klinisk personal från gynekologi- och geriatrikenheter.

Monitorering på distans

Freja kommer att erbjuda ett digitalt gränssnitt för monitorering och överföring av data i realtid via mobilnätet. Gränssnittet är plattformsoberoende och kan integreras med aktuell vårdgivares system för digitaliserad vård i hemmet.

 

Klarar hårda hygienkrav

Design och materialval motsvarar de hårda hygien- och miljökrav som ställs inom vården. Mekaniken är noggrant inkapslad och de rena, jämna ytorna under- lättar rengöring och säkerställer rena ytor. Materialen består huvudsakligen av rostfritt stål och giftfria kompositmaterial (glasfiber).

 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION